Sten og etik


Stenbrud og menneskeforståelse

Sten er hårde. Etik er det modsatte. Men det hårde og det bløde er kompatible formater. Fra den første gang, vi rejste til Indien for at møde vore kommende samarbejdspartnere, havde vi ­etikken med i kufferten.

Vi kom for at handle sten. På den bløde måde. Og den hårde. Vi accepterer ikke kritikløst lokale arbejdsforhold og lokal praksis i Indien. Vi forlanger af vore leverandører, at de tager ansvar både i stenbruddene, på pladserne hvor stenene forarbejdes og alle andre steder på naturstenens lange vej til Danmark.

Helt siden starten i 2007 har vi over for vore samarbejdspartnere forlangt, at sten skal håndteres korrekt, og at mennesker skal behandles ordentligt. Ansvarsbevidst virksomhedsdrift.

Vi har ingen mulighed for at omformattere samfundssystemet i Indien. Til gengæld har vi kunnet sikre, at løn og arbejdsmiljø i de produktionsenheder, vi handler med, er væsentligt bedre end de var, da vi kom. Vi samarbejder med 3M, om stadige forbedringer. De helt basale nødvendigheder så som støvmasker og andet sikkerhedsudstyr er for længst på plads. I samarbejde med 3M sikrer vi, at medarbejderne også ved, hvordan udstyret skal bruges.

Lønniveauet er lavt i Indien. Vi ville gerne betale den brøkdel af ingenting, som kunne gøre en yderligere forskel. Vanskeligheden er, at LITHOS natursten ikke er den eneste og langtfra den største kunde. Fordelen er samtidig, at vi ikke handler i discount-markedet. Vi samarbejder med de bedste. Et lillebitte, kvalitetsorienteret hjørne af det kæmpestore og hårde marked for natursten. Vi køber ind i en niche. Og netop i nichen er der plads til at stille krav.Fra snak til certificeringer...

LITHOS natursten går helhjertet ind for etisk og miljømæssig ansvarlig virksomhedsdrift. En konstruktiv dialog har været med til at sætte etisk virksomhedsdrift højt på dagsordenen hos vore samarbejdspartnere i Indien. I begyndelsen var det os, der tog initiativerne og foreslog forbedringer. Det er glædeligt at se, hvad små forandringer kunne betyde for menneskeliv. Støvmasker, sikkerhedsliner, førstehjælpsstationer, hviletidsbestemmelser og rent vand at drikke. En anstændig løn. Stadig på lokale og indiske vilkår, men med væsentlig tryghed indbygget i daglønnen, ­arbejdsmiljøet, lokalsamfundene og internt i virksomhederne.

Efter nogen tid tog vore samarbejdspartnere initiativ til at opnå certificeringerne ISO 14001 på miljøområdet og SA 8000, som er basereret på FN’s menneskerettighedsdeklaration for f.eks. børnearbejde, tvangsarbejde, sundhed, sikkerhed, arbejdstid og arbejdsforhold samt flere andre relevante forhold.


Om Lithos

• Direkte fra stenbruddet til din drømmehave - ingen dyre mellemled.
• Fragtfrit leveret over hele landet - ved køb over 7.995,- dog kun til brofaste øer.
• Natursten skal opleves live - udstillinger over hele landet.
• Danmarks største lager af sandsten.

Vidste du, at med en fuge på 10 mm, så får du faktisk 2-3% mere areal
end du bestiller, når dine fliser er fra LITHOS natursten - GRATIS.


OM COOKIES
SITEMAP

Kundeservice

Hvis du har spørgsmål vedrørende en ordre eller nogle produker kan du kontakte os på: info@lithos.dk eller

+45 97 11 83 93

LITHOS Natursten ApS   |   "Administration" - Gjellerupbakken 6    |   DK-7400 Herning   |   +45 97 11 83 93   |   info@lithos.dk
97 11 83 93